مهندس نیکشاد رِئیس سازمان جهاد کشاورزی اردبیل گفت: استفاده از شیوههای نوین آبیاری در بخش کشاورزی با توجه به شرایط اقلیمی و محدودیت منابع آبی استان در اولویت جامعه هدف قرارمی گیرد.
روز شنبه 15 خرداد 1400 نماینده محترم خلخال و کوثردر مجلس شورای اسلامی ،امام جمعه ، فرماندار ،رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان ، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کوثر و بخشدار فیروز، از روستاهای زرج آباد، قوزلو و زاویه زرج آباد در راستای حل مشکلات کشاورزان دیدار مردمی داشتند.
مهندس نیکشاد در جمع کشاورزان با رعایت پروتکل بهداشتی ودر فضای باز پشت تریبون سخنرانی کرد.
ایشان با اشاره به اهمیت و ضرورت استفاده از دانش روز در اجرای طرحها به خصوص در ارتباط با سیستم آبیاری کم فشارافزود: مکانیزه بودن سامانه و کم شدن نیروی انسانی موردنیاز ، استفاده نمودن از سیستم آبیاری کم فشار مکانیزه برای زمینهای کشاورزی بسیار وسیع و اراضی کوچک و افزایش راندمان انتقال و توزیع آب در مزرعه از دیگر مزایای اجرای طرح آبیاری کم فشار است. برای این منظور با تلاش مدیریت جهاد کشاورزی کوثر در حدود 11/5 کیلومتر جهت انتقال آب به باغات منطقه لوله گذاری شده است.
وی خاطرنشان کرد، برنامهریزی برای بهرهوری صحیح از آب و کشت مدرن را در شرایط کنونی یک ضرورت مهم ذکر کرد که هرچند تاکنون در سالهای گذشته اقدامهای خوبی انجام گرفته ولی کافی نیست و باید با تلاش مضاعف برای ارتقای آن بیش از گذشته به فعالیت ادامه داد.
در ادامه وی افزود : اجرای طرح اصلاح باغهای مثمر گردو (سرشاخه کاری گردو) به عنوان یکی از سیاستهای بخش کشاورزی در راستای افزایش کیفیت این محصولات، اصلاح و تعویض تاج درختان نامرغوب گردو با رقم خارجی چندلر( پرمحصول)، افزایش عملکرد و تولید محصول یکنواخت، می باشد.
همچنین رئیس سازمان جهاد کشاورزی اردبیل با اشاره به دستاوردها و فعالیتهای صورت گرفته در امر سرشاخه کاری گردو با توجه به باغ خیز بودن منطقه توصیه اکید کرد که سرشاخه کاری گردو با جدیت بیشتر دنبال شود.
وی با اشاره به خسارت سنگین سالانه سرمای بهاره و تگرگ به مزارع و باغات کشاورزان، بیان کرد: سامانه ضد بارش تگرگ این امکان را به وجود میآورد که قبل از بارش تگرگ و با پیشبینی وضع هوا و مشاهده عینی ابرها، با تبدیل تگرگ به باران، از خسارات احتمالی پیشگیری کنیم.
نیکشاد در ادامه گفت ،تاکنون 2500 هکتاردر راستای توسعه باغات دیم در اراضی شیبدار و کم بازده وهمچنین زراعت در اراضی شیبدار وکم بازده صورت گرفته که با تیپ نواری آبیاری می شوند.