*برگزاری پنج روز دوره آموزش مهارتی مدیریت باغات میوه های دانه دار و هسته دار*
به گزارش روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان کوثرآقای خیبرعلی جلیلی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کوثر با اعلام این خبرافزود: دوره آموزش مهارتی مدیریت باغات میوه های دانه دار و هسته دار از تاریخ ۱۴۰۰/۲/۱۹ الی ۱۴۰۰/۲/۲۳به مدت پنج روز با حضور بیش از ۵۰ نفر از باغداران منطقه و علاقمندان به یادگیری اصول باغبانی با رعایت کامل پروتکل های بهداشتی ابلاغی توسط ستاد مبارزه با کرونا در باغات کیوی برگزار گردید.
آقای جلیلی، در حاشیه بازدید از این کلاس آموزشی عنوان نمود: این شهرستان دارای ۳۵۷۴هکتار باغ مثمر بوده و سالانه مقدار ۲۵۰۰۰ تن ، میوه تولید و روانه بازار می گردد.
وی در ادامه افزود: شهرستان كوثر به دليل موقعيت آب و هوايي مساعد ، منطقه كوهستانی ، نزدیكی به رودخانه قزل اوزن و سایر شرایط آب و هوایی موجب شده این شهرستان به یك اقلیم مناسب ویکی از قطب های باغداری در استان محسوب شود.
این شهرستان ،براي كاشت انواع درختان گردو از جمله گردوي پوست سفيد و پوست كاغذي مستعد ودارای پتانسیل لازم می باشد. مرغوب ترین وبا كیفیت ترین میوه «به» كشور در این شهرستان كوثر تولید می شود و این محصول به دلیل رنگ ، عطر ، طعم و خوش خوراكی به یك برند ملی تبدیل شده است. باغ های میوه 'به' شهرستان كوثر هم از لحاظ میزان تولید و هم از نظر سطح زیركشت مقام نخست را در استان اردبیل دارد.
سرکار خانم مهندس خادم نوع رئیس اداره ترویج شهرستان در ادامه توضیحات مدیر شهرستان گفت:در این دوره جهت آشنایی بیشتر فراگیران و انتقال یافته های جدید باغبانی مطالبی همچون : اصول و روشهای نوین پرورش انگور ( شیوه تربیت انگور به روش روسیمی و داربستی، روش صحیح قلمه زدن و هرس درخت مو)، احداث و احیاء باغ ( آماده کردن زمین ، طرق مختلف کاشت نهالکاری، پیوند و هرس درختان میوه، بهداشت باغات ، ارقام مقاوم به سرما و دیر گل و سازگار با منطقه ، آبیاری و مبارزه با آفات و بیماریهای درختان میوه های دانه دار و هسته دا ر و يسته بندی و بازار یابی) بصورت تئوری و عملی ارائه گردید. در پایان دوره برای شرکت کنندگان در این دوره گواهی مهارت صادر گردید.
در پایان آقای جلیلی خاطر نشان کرد: هدف ازبرگزاری این دوره های آموزشی ، افزایش سطح اطلاعات بهره برداران و آشنایی آنان با اصول و فن آوری های روزجهت تولیدوسود بیشتر می باشد. برای این منظور بخش ترویج کشاورزی با استفاده ازطرح ها وتکنیک های مختلف دانش و فن آوری های نوین را به کشاورزان منتقل می کند . این طرح ها و تکنیک ها شامل برگزاری کلاس آموزشی ، کارگاه های آموزشی ، مزارع نمایشی ، سایتهای الگویی کانونهای یادگیری می باشد.